Nokkahuilun maineenpalautus ja ensimmäinen kirja-arvostelu

Nokkahuilupäivänä 26.10.2018 pidettiin meteliä Suomen nokkahuiluseuran kanssa Hesarissa, lue koko juttu: “Suomalaislasten inho nokkahuilua kohtaan johtuu väärinkäytöstä – Tämähän on soitin, jonka avulla linnut opetettiin laulamaan ja jonka kolmemetrisellä ”mörköversiolla” on oma FB-sivukin”. Artikkelin kuvien soittimet ovat minun, Eero ja Anna Saunamäen sekä renessanssinokkahuiluyhtye Q Consortin omistamia.

Pieni nokkahuilukirja sai myös mainiot arvostelut Kansanmusiikki-lehdessä 4/2018:

“Sini Vahervuon teksti on selkeää ja sujuvaa, ja kun ulkoasukin kuvituksineen houkuttelee tarttumaan kirjaan, niin sitä voi hyvin suositella vaikkapa perheen yhteiseksi joululahjaksi. Musiikinopettajat kirjan varmasti löytävätkin, mutta itseäni viehättää erityisesti kirjan tarjoama mahdollisuus aikuisiän musisointiin, joko aivan uutena kokemuksena tai vanhan osaamisen elvyttäjänä.

- Paul Silfverberg (Kansanmusiikki 4/2018)

Tästä linkistä lukemaan koko juttu: kansanmusiikki-lehti.fi

Sini Vahervuo